U sklopu centra Supernova Zadar pronađite kvalitetne i zdrave proizvode lokalnih zadarskih proizvođača

Kvalitetne, zdrave i ukusne proizvode lokalnih zadarskih OPG-ova možete kupiti svake subote prilikom odlaska u shopping u Supernova centar Zadar na Seljačkoj tržnici Zadarske županije.

Opskrbljena kvalitetnim lokalnim poljoprivrednim proizvodima, Seljačka tržnica prepuna je domaćim proizvodima koji vas čekaju ispred trgovačkog centra Supernova u Zadru, svake subote od 8-14 sati. Seljačka tržnica uspostavljena je 2013. godine u organizaciji udruge „Volim domaće“. Koliki značaj ima za Dalmaciju, Hrvatsku, ali i cijeli svijet, dokazuje i činjenica da je Seljačka tržnica Zadarske županije izabrana kao jedan od najdojmljivijih projekata United Nations Development Programme (UNDP) za Europu i Centralnu Aziju u 2015. godini.

Direktno od zadarskih poljoprivrednih proizvođača možete kupiti maslinovo ulje visoke kvalitete, domaće sireve - svježe ili sušene, kao i mlijeko, ali i domaća jaja prepoznatljiva po izrazito žutoj boji. Birajte između mirisnog sezonskog voća za torte, kolače, kompote ili pekmeze, kao i ukusnog povrća za variva, juhe i priloge.

Ukrasite svoj proljetni stol sezonskim jagodama, salatama, trešnjama, ali i prekrasnim cvijećem zadarskih OPG-ova - trajnicama predivnih boja i mirisa ili začinskim biljem poput ružmarina, lavande ili kadulje.

Ljeto je vrijeme svježeg voća i povrća

Ljeto je nezamislivo bez lubenice, smokava, paprika, krastavaca, ali i domaćih rajčica idealnih za šalše i umake koje kao zimnicu čuvamo za hladnije dane. Uživajte u plodovima jeseni koje donose grožđe, jabuke, mrkve, šipak ili orahe na vaš stol.

Napunite vaše zdrave košarice i proizvodima poput meda, pekmeza, domaćih sokova ili sušenih čajeva i krema od kvalitetnih biljaka koje će nahraniti vašu kožu.

Više ne morate zamišljati zimu bez suhomesnatih proizvoda u obliku slanine, kobasica ili pršuta sušenog u zaleđu Zadra - sve se to nalazi na štandovima Seljačke tržnice. Kako biste cijelu zimu ostali zdravi, prirodni antibiotik u obliku češnjaka pomoći će vam u tome. Pronađite ga među brojnim proizvodima Seljačke tržnice među kojima se nalazi i riba te riblji proizvodi kao što su škampi, marinirana hobotnica, fileti inćuna ili kozice u suncokretovom ulju. Kombinirajte ih uz krumpir, batat ili blitvu iz kvalitetne zadarske zemlje.

Po kvalitetu koju možete namirisati i okusiti, vraćat ćete se svake subote.

Obavite kupovinu kvalitetnog voća i povrća, ali i modnih kombinacija na jednom mjestu - u Supernova centru Zadar.